Първите 100 дни на областния управител Дани Каназирева

Стоте дни на всяко едно управление са символичен период, заяви Каназирева и отчете свършеното от нея и екипа й

За един областен управител връзката с хората – от най-малката община до областния град, е от особено значение. 100 дни са кратък срок, но достатъчен за да се даде посока на едно управление. През последното тримесечие показах, че може да се работи с прозрачност и публичност, нещо, което винаги съм обещавала; че може да се работи на бързи обороти, без това да пречи на резултата; че може да се работи с възлагане и търсене на отговорност. Прозрачност и публичност ще търся и занапред в работата ми с институциите, ще бъда открита за хората, а за проблемите на областта ще търсим заедно решение. Затова, докато съм областен управител, ще работя открито с всички институции – държавни и общински, ще давам публичност, ще изисквам отговорност и спазване на законите.

В първите дни от встъпването ми в длъжност заварих жалба на граждани относно бариерата на ул. „Ясна поляна“ на Гребната база. Заграждането на улицата беше незаконно, а събирани 2 лв. за вход без правно основание. Благодарна съм на кмета и ресорния заместник-кмет Тодор Чонов, че имаше бърза реакция и за броени дни беше премахната бариерата.

И на още една жалба – от страна на родители и учители от Хуманитарната гимназия в Пловдив, реагирахме съвместно с Община Пловдив. А решението да се запази дворът на училището, да не се мести оградата навътре, а ул. „4-ти януари“ да стане пешеходна със зелен пояс, което защити интересите на двете училища и сигурността на децата.

1 2 3 4 5 6

Подобни статии

Top