Първомаец с 9 присъди уби приятел при пиянска свада (ВИДЕО)

Инцидентът е станал тази нощ в дома на убиеца по време на семейно и приятелско събиране

Криминално проявен и осъждан жител на Първомай уби свой приятел по време на семейно и приятелско събиране в дома си, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Убийството е извършено в първите часове на днешния ден, в резултат на възникнал битов конфликт между двамата, уточни комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив.

Той разказа, че извършителят на убийството е познат на полицията. Той е на 50 години и е извършвал множество престъпления и в миналото. С пострадалия са били в приятелски отношения.

В резултат на възникнал конфликт, започва саморазправа, а домакинът грабва нож и нанася няколко прободни рани на жертвата. След последния от ударите – в корема, раненият мъж хуква да бяга към улицата, но след около 50 метра е настигнат от домакина, който го съборил на земята. Там намушканият мъж е починал. Впоследствие обаче е бил откаран в болнично заведения от хора от компанията. В болницата е отишъл и убиецът.

Засега не е ясна възрастта на убития, но той не е възрастен човек, посочи комисар Костадинов. Според него двамата – и убиецът, и жертвата, са били солидно почерпени.

„В момента се извършват всички възможни процесуално-следствени действия, за да докажем извършеното деяние. Извършителят засега е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 от НК, за извършено умишлено убийство. Намерен е ножът, приобщен е като веществено доказателство по делото. Има свидетели, разпитват се в момента и се търсят допълнителни свидетели“, коментира зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

Той съобщи, че убиецът е осъждан общо 9 пъти, като е съден предимно за кражби. Имал обаче и присъда за причиняване на средна телесна повреда. През 90-те години е изтърпял наказание лишаване от свобода за доста дълго време. През последните години обаче е осъждан за дребни кражби с наказание пробация. „Не е извършвал деяние при условията на опасен рецидив към настоящия момент“, допълни Гаврилов.

Подобни статии

Top