Пъстър спортен празник ще събере децата на община „Родопи“ тази събота - DC news

Пъстър спортен празник ще събере децата на община „Родопи“ тази събота

Кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ ще връчат купата на общината

Празник за Купата на община „Родопи“ ще събере децата от всички населени места в „Лесопарк“, село Първенец. Спортната надпревара ще се проведе тази събота под патронажа на кмета на общината Павел Михайлов и председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков. Игрите и забавленията ще започнат в 10,00 часа.

Събитието ще има състезателен характер, а целта е да се възпитават у най-малките желание да спортуват и да имат активно отношение към здравословния начин на  живот.

Регламентът предвижда отборите да бъдат разделени в две категории, като всеки отбор ще включва по 5-ма състезатели. Първа категория е отборът на учениците  във възрастова група от 5-ти до 7-ми клас. В проявите могат да участват и родители. Отборът на възрастните ще е втората категория.

Ще има и занимания с аниматори  и образователни модерни игри за най-малките участници. Всички желаещи могат да се включат в масовите състезания „Мама, татко и аз. Баба, дядо и внуче“.

За всички  участници са осигурени купи, медали и предметни награди, а за победителите – атрактивни подаръци, заявиха от община „Родопи“.

Подобни статии

Top