Пъстро и весело: Есенен фестивал на пеперудите започна днес ГАЛЕРИЯ

В Природонаучния музей на Пловдив

Пъстър, весел и забавен фестивал на пеперудите започна в Регионалния природонаучен музей на Пловдив днес. Музеят е вторият по големина и богатство в страната, с модерна и съвременно оформена експозиция, със засилена природозащитна идея; разполага с най-богатия и разнообразен в страната аквариум на подземното ниво с риби, октоподи и терариум с живи животни, както и с 3 D планетариум. Музеят е едно от най-атрактивните места за посещение в града под тепетата.

В рамките на два дни – днес и утре, от 11,00 до 16,00 часа малчуганите и техните родители могат да се включат в много забавления, сред които: наблюдение на крило на пеперуда под микроскоп, изследване с лупа, боди арт за деца, различни арт ателиета с оцветяване и рисуване на водели на пеперуди, нареждане на пъзели, презентация и викторина с награди, както и премиера на първи епизод на „Пъдпъдък дейли“ – „Земя на пеперудите“. За най-големите пеперудени фенове има работилница за препариране.

В двата дни на фестивала в музея са изложени най-добрите рисунки от конкурса „Магическият свят на пеперудите – метаморфоза“. Самият конкурс се проведе през месец март в условията на карантина. Печелившите участници бяха наградени през месец април, но поради извънредното положение в страната не беше организирана изложба и официално награждаване.

Заниманията по време на фестивала не предвиждат допълнително заплащане, но достъпът до тях ще се осъществява срещу закупуване на билет за посещение на експозицията на музея. Посещенията на зала „Тропик“ с живи пеперуди също ще се осъществяват с билети на обявените цени. За всички дейности ще бъде необходимо спазване на дистанция от поне 1,5 метра и всички посетители са задължени да носят маски.

Гости за началото на събитието бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, кметът на район Централен Георги Стаменов, заместник-кметът на района Фиданка Кацарева и други. Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров и младият му екип лично посрещаха всеки посетител.

Подобни статии

Top