Пътностроителните фирми излизат на национален протест

Предвижда се протест и в Пловдив

Членовете на браншовата камара „Пътища“ излизат на протест в цялата страна, за да поискат от държавата перспектива за бранша. Протести ще има във всички области на България в ключови точки от пътната инфраструктура, а в София хората ще се съберат пред Министерския съвет от 16:00 до 17:00 ч.

Исканията им са да получат поне част от дължимите 880 млн. лв., за да могат ефективно да се подготвят за зимния сезон. Браншът настоява и държавата да поеме ангажимент с определени срокове за изплащане на средствата.

В Пловдив протестът ще бъде на Коматевския възел, в Пазарджик –  на вход откъм магистрала „Тракия“, недоволни ще излязат и на пътя Асеновград – Смолян, в района на Чепеларе.

„Протестът беше организиран, за да се заостри вниманието на обществото върху това, че се забавят някои процеси по подготовката за зимния период, има забавяне и по доста други дейности в Агенция „Пътна инфраструктура“, не сме получавали пари от доста време и не се позволява да се фактурират вече сертифицирани дейности“, съобщи председателят на Управителния съвет на Камарата Стефан Чайков.

„Проблемът е достатъчно сложен и страните преди доста време тръгнаха от доста диаметрално противоположни позиции и никой от нас не е очаквал да се постигне окончателно решение“, коментира той.

От работната група към Министерски съвет пък обявиха, че са се договорили с камара „Пътища“ да подпишат споразумение.

Подобни статии

Top