Патриотични слова и вой на сирени за Деня на Ботев в Асеновград - DC news

Патриотични слова и вой на сирени за Деня на Ботев в Асеновград

Община Асеновград отбелязва 146-тата годишнина от героичната гибел на българския поет и революционер Христо Ботев.

В програмата за 2-ри юни са включени патриотични слова на ученици и учители. А точно в 12:00 ч. из целия град ще се чуе тъжният вой на сирените в памет на Ботев и падналите за свободата и независимостта на България герои. Системите за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще излъчат акустичен сигнал „Въздушна опасност”, в продължение на две минути с прекъсване на интервали от 7 секунди.

Митингът поклонение ще започне в 11:40 ч. пред паметника на безсмъртния революционер в Асеновград. Постаментът е ситуиран в парка до ОУ „Христо Ботев“. Там ще бъде изнесена литературна програма на ученици и учители от едноименното учебно заведение. Слово ще произнесе и Лилия Венева – директор на същото училище.

Община Асеновград приканва гражданите и гостите на Асеновград и населените места от региона да спрат движението си, независимо дали са пеша, или с превозно средство по време на излъчването на сигнала, за да бъде почетена паметта на героите.

А жители, при които са отседнали украинци, могат да ги предупредят и да им обяснят, че ежегодно на тази дата прозвучават сирените в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.

Подобни статии

Top