Пациент със съмнение за COVID-19 чака 4 часа за преглед в карловската болница (ВИДЕО)

Пациент от отделението издъхна днес

Четири часа 58-годишен мъж от Карлово стои в чакалнята на COVID отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“, това съобщава сайтът „ПБ Новинар“, позовавайки се на Христина Николова, съпруга на пациента.

„Тръгнахме за изследвания, но му стана лошо и се обадихме в Бърза помощ. В 10.20 часа дойде линейката, но сега е 15.00 часа, мъжът ми е в COVID отделението, но още не е прегледан“, възмутена е жената.

Тя разказа още, че от няколко дни съпругът й е със симптоми на коронавирус – има температура и лека кашлица, затова личната лекарка им е дала направление да бъдат направени изследвания. Николова заяви, че часове наред не може да се свърже с нито един медик, който да обърне внимание на мъжа й.

Снахата на семейството, която е медицинско лице, обясни, че свекърът й има затруднения в дишането, температура и всички симптоми на заразата. Младата жена не спря да звъни по телефоните на всички възможни институции и да търси помощ. „В отделението имаше приети няколко човека днес, които са със симптоми на ковид, но течеше Медицински съвет на болницата“, затова прегледът се забави, каза още младата жена.

Ангел Димитров от Карлово също сподели тревогите си.

Той разказа, че 50-годишната му майка от петък е с отрицателен PCR тест, но днес отново я докарал в болницата, защото продължава да поддържа висока температура.

„Направиха й снимка, оттам я изпратиха в кабинет „Вътрешни болести“, един час чакахме на течението, след това една лекарка се развика, защо чакаме там при положение, че майка ми е с температура и брохнопневмовия. Чакаме трети час, а майка ми стои в колата и се надява да я приемат и да я прегледат. Три пъти ходих да моля охраната да предаде на лекарите и това е“, отчаян е Ангел Димитров.

Докато притеснените роднини на болните разказваха за перипетиите си, дойде дете със смнения за COVID с 40 градуса температура. Веднага то беше поето от детски лекар, а друг медик започна да преглежда възрастен пациент, приет със съмнения за COVID в отделението, съобщи управителят на болницата д-р Христо Пелев.

Той уточни, че в момента има 29 свободни легла в здравното заведение. Капацитетът на COVID леглата е 41. Д-р Пелев обясни кои пациенти могат да чакат и кои се преглеждат с приоритет.

Междувременно в COVID отделението на болницата в Карлово днес почина един от пациентите.

Снимка и видео: ПБ Новинар

Подобни статии

Top