Пациенти предлагат д-р Димитър Тасков за Почетен гражданин на Пловдив

Тази година Специализираната болница на д-р Тасков ще се премести в нова сграда, която е венец на целия му житейски и професионален път.

Новата сграда е разгърната на обща площ 6000 кв.м. Тя ще бъде една от най-големите специализирани очни болници не само в България,  но и на Балканския полуостров и ще предлага диагностика, консервативно и оперативно лечение на всички заболявания и състояния в офталмологията. Разполага с цял операционен етаж с 4 операционни зали, оборудвани с високотехнологична апаратура и инструментариум. Проектирана и изпълнена е така, че да отговоря на всички изисквания за модерно здравно лечебно заведение. Акцент в обзавеждането е обстановката да бъде различна от типичната болнична, така че пациентите да не изпитват стрес от престоя.

Тази сериозна инвестиция ще подпомогне лечението на пациентите не само на Пловдив,  но и на цялата страна. Тя издига и утвърждава град Пловдив като водещ център в здравеопазването в страната и Европа.

Предложението е подкрепено и от членовете на Пациентска организация „Глаукома“ и Института за здравно образование, които информират, че д-р Димитър Тасков участва и организира благотворителни акции и се включва безвъзмездно със своя труд и опит в инициативи на пациентски и неправителствени организации.

Този акт помага на стотици социално слаби пациенти и пациенти със затруднен достъп до офталмолог от Пловдив и региона да получат навременна медицинска помощ и да спасят своето зрение.

В инициативния комитет присъстват имената на археолога проф. Николай Овчаров, актрисите Латинка Петрова и Жени Лечева, олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, певицата Ева Найденова от Фамилия „Тоника“, фолкпевицата Ивана, известният пловдивски художник Васил Стоев, доскорошният ръководител на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ проф. Иван Трайков, университетските преподаватели проф. Асен Рахнев, доц. Димитър Кехайов, проф. Чавдар Дамянов, проф. Димитър Греков, архитекти, бизнесмени.

Биография на д-р Димитър Тасков:

Д-р Димитър Георгиев Тасков е роден през 1960 г. в Търговище. Потомствен очен лекар. Специализирал е офталмология като клиничен ординатор в Медицинска академия – София в периода 1988-1990 г. Работи в сферата на вътреочната хирургия дълги години като завеждащ Очно отделение в Търговище. Завършил е също Международна академия по информатизация – „Здравен мениджмънт“ и „Педагогическа компетентност“ в МУ Варна. През 1996 г. създава Очен медицински център „Д-р Тасков“ в Търговище, на името на своя баща, който през 2008-ма година прераства в специалиирана очна болница „Д-р Тасков“. Д-р Тасков“ гр. Търговище и до момента е водещо лечебно заведение, обслужващо по над 10 000 годишно.

През 2000 г. се премества в Пловдив и започва като хирург-оператор в Окръжна болница Пловдив. Основава очна болница „Луксор“ през 2003 г. През 2013 г. очна болница „Луксор“ се разширява и обновява изцяло интериора си, за да предложи още по-голямо удобство на своите пациенти.

Д-р Димитър Тасков има двама сина. И двамата следват неговия път. Д-р Тодор Тасков и д-р Георги Тасков работят като специалисти-офталмолози в Очната болница в Пловдив. Млади лекари, които продължават делото на своя баща и развитието на медицинската наука – тук, в Пловдив, в България.

1 2

Подобни статии

Top