Благотворителен базар за Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“

Благотворителната инициатива ще се проведе на 15 декември в София в залата на Културен център „Г8“

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира  в София благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.

Базарът ще се проведе от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „Г8“ на ул. „У. Гладстон“ №8 в столицата. Организацията непрекъснато се старае да подпомага хора с ревматични заболявания със събраните средства от своите ежегодни благотворителни активности.

Този път е избрала да помогне на повече хора с ревматични заболявания, затова и изборът е паднал върху УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, където се намира една от ревматологични клиники в страната.

В Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ се лекуват хора от цялата страна. Тя разполага с 35 легла, разпределени в два сектора – мъжки и женски, и от началото на 2018 г. през нея са преминали 2230 пациенти.

С приходите от базара Организацията иска да помогне за подобряване на битовите условия

за пациентите, така че те да отговорят на високата професионална подготовка на екипа и добрата технологична обезпеченост.

1 2

Подобни статии

Top