„Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ пристига в Пловдив

Уникалният медиен проект ще гостува в парк Лаута

Точно в 21 часа започва прожекцията на детския филм в 2 части – „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“. Входът за прожекциите е напълно безплатен.

В ролите участват  Кръстьо Лафазанов, Теодор Елмазов, Валентин Ганев, Стефан Щерев. Забавната история за деца разказва за 6 пълнички хлапета, изпратени да отслабват в дебелариум, където те  се борят героично с глада. Така неусетно, в приключения и изпитания, хлапетата се научават какво е истинско приятелство и как се става истински малък мъж.

Режисьор на забавната комедия е Ивайло Джамбазов, сценаристи – Ивайло Джамбазов, Ивайло Пенчев, Костадин Костадинов, оператор: Ивайло Пенчев.  Музиката е на Кирил Илиевски и Константин Илиевски.

Инициативата се осъществява със съдействието на администрацията на Район Тракия. Поздрав към присъстващите на прожекцията в Лаута ще отправи заместник- кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков.

Кампанията включва и специален модул за малките и младите –

Пътуващата детска библиотека, за размяна и подарък на детско-юношеска литература. В парк Лаута в Пловдив, Пътуващата детска библиотека започва от 18.30 ч.

1 2

Top