Пътят Асеновград – Смолян отворен, но в едно платно

Продължава разчистването на свлачището по пътя за Кръстова гора

Приключи работата по разчистване на падналата скална маса на пътното платно няколко километра след Бачково, в посока Смолян, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Движението обаче ще е само в едната лента, тъй като има вероятност от последващо срутване.

До монтиране на светофарна уредба в рамките на следващите няколко часа, пропускателният режим се осигурява от полицейски служители.

Продължава работата по разчистване на свлачището, паднало тази сутрин на пътния участък от Лъки до Кръстова гора. Към момента е освободен за движение пътя до село Борово.

Алпинисти в момента монтират анкери, за да бъдат поставени високоякостни мрежи, които да предотвратят срутването на скална маса по пътя Смолян – Мадан в района на с. Тикале. След това ще пристъпим към мерки за трайно укрепване. Целта ни е движението да бъде пуснато до 15 септември. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев. Днес той беше в Област Смолян, където заедно с областния управител Недялко Славов и заместник-областния управител Владимир Гърбелов инспектира свлачището по пътя за с. Забърдо и срутището в района на с. Тикале, което възпрепятства движението по път ІІ-86 Смолян – Мадан.

Зам.-министър Йовев каза още, че се изготвя задание за провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши цялостно укрепване на опасния участък, за да се намери трайно решение. Според предварителните разчети укрепването ще струва около 7-8 млн. лв. Временното укрепване с обезопасителни мрежи ще струва около 1 млн. лв.

Остава частичното бедствено положение за общините Чепеларе и Девин

1 2

Подобни статии

Top