Пътят към Лилково продължава да пропада, от днес започва укрепване (ВИДЕО) - DC news

Пътят към Лилково продължава да пропада, от днес започва укрепване (ВИДЕО)

Цялостният ремонт ще стартира през март, осигурени са средства за първите 9 километра, които са без настилка

Нов кошмар за жителите на няколко родопски села. За пореден път пропадна огромен участък от единствения път, който води до населените места Бойково, Ситово и Лилково.

Това се случва в периода, в който местните жители очакват държавата да започне спешен ремонт на пътя. Уверението за това дойде, след като те се вдигнаха на бунт и заплашиха да блокират Околовръстното шосе на Пловдив. Според местните няма никаква възможност през участъка да мине линейка или автобус.

Ново свлачище по пътя за Лилково (СНИМКИ)

„Срутището е действащо, има кухиня. Днес пътят се е отцепил още повече”, коментира кметският наместник на село Лилково Румен Димитров.

http://

http://

Внимавайте между Плочник и беседката, пътя пропадна преди малко !!!

Публикувахте от Ситово в Неделя, 7 февруари 2021 г.

„В момента се изготвя технологичен проект за ремонт на пътя. Да, наистина, в неделя пътят отново пропадна. Днес ще започне укрепване, за да има достъп до селата”, заяви пред NOVA инж. Йордан Калев,  директор на ОПУ – Пловдив.

Още днес до обяд ще се качат багери за аварийното укрепване на свлечените участъци. Самият ремонт на пътя ще започне, след като стане готов проектът, за да се види каква е стойността, за да може да се направи пътя. Приоритетно ще се направят тези 9 километра, които нямат настилка – от разклона за Бойково до Лилково. Ще се разширят канавките, ще се положи нов асфалт, разширение.

„При подходящи метеорологични условия ремонтът ще започне най-вероятно от март. Този път е в това състояние повече от 15 години. Осигурени са средства за ремонт на този етап за тези 9 километра, които са приоритетни“, уточни инж. Калев.

Източник и видео: NOVA
Снимки: Фейсбук/Сдружение „Заедно за Лилково“ – Официална страница

Подобни статии

Top