„Пътят към върха“ повежда  пловдивчани през 6 сцени с „BRASS ON THE HILL“ на Бунарджика

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“

Второто издание на празника „Пътят към върха“ ще се състои днес от 17.30 до 22.30 часа под мотото „BRASS ON THE HILL“. Куратор на програмата отново е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“,  в колаборация с отдел „Култура, археология и културно наследство” към Община Пловдив. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2021 и е с вход свободен!

Във второто издание на събитието ще видим и чуем над 50 изпълнители на 6 сцени като част от цялостната програма. В концепцията са заложени различни по жанр и стилове художествени интеракции, задоволяващи и провокиращи широк диапазон на културните потребности на очакваната аудитория – класика, джаз, поп и др. 

За безпроблемното протичане на празника и стриктното спазване на противоепидемичните мерки, в сила от 7 септември, спазвайте движението, указано на картата. Осигурени са зони със седящи места и пропусквателен режим, който да не допуска струпване.

ВИЖТЕ КОИ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ СЦЕНИ ПО ЧАСОВЕ! 

СЦЕНА 1 .  – ЛЕТЕН ТЕАТЪР   

Галерия ЕТЕРНА – Альоша в акварел.

Начало 16.00 часа – Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

КИТАРНИ ТАЛАНТИ със СТЕЛА И КОСТАДИН ДИНКОВИ

Начало – 17.30 часа

Известните пловдивски китаристи Стела и Костадин Динкови представят своите талантливи възпитаници. В подножието на красивия, прохладен парк Бунарджика малки и големи артисти ще музицират съвместно. Пловдивчани и гости на града ще имат възможността на чуят популярни мелодии от класически и съвременни композитори, които разкриват уникалността и прекрасните възможности на инструмента китара.

Китарни таланти с участници:  Димитър Салчев, Неделин Чернев, Александър Иванов, Момчил Кехайов, Мартин Ганчев, Симона Маринова, Диана Димитрова, Михаил Михайлов. От класовете по класическа китара на Стела и Костадин Динкови .АМТИИ проф. А. Диамандиев и НУМТИ „Д. Петков“

СЦЕНА 2 . – АКВЕДУТ 

JUNIOR BRASS BEND с диригент ЙОРДАН ЦВЕТАНОВ

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 – 20.00  часа

Брас оркестърът към СУ „Емилиян Станев“ води началото си от 1992 година, като в него участват само 10 деца. През 2011 година ръководител на оркестъра става Йордан Цветанов, благодарение на когото през 2017 година ученическата група придобива популярност под името „Джуниър бенд“. Днес оркестърът се състои от 30 оркестранти на възраст от 8 до 18 години, които са ученици в паралелки с профил „Изкуства“ в СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново, България.

1 2 3

Подобни статии

Top