Пътят Пловдив-Асеновград готов през май, строят водопроводи и канализация за 144 млн.лв.

15 млн.лв. ще струват локалните платна

През месец май се очаква да завърши финансираното от програмата разширение на пътя Пловдив – Асеновград. Това съобщи в Пловдив зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Проектът включва рехабилитация на съществуващото дясно платно и изграждане на ново ляво платно. При кръстовищата за с. Крумово и с. Куклен – след КЦМ, се предвижда изграждане на кръгово и на елипсовидно кръстовища. По допълнително споразумение е планирано изграждане на кръгово кръстовище при околовръстния път на гр. Асеновград и при кръстовището за с. Долни Воден. Още едно съоръжение ще се изгради по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Одобрен е парцеларният план на новопроектираните локални платна на отсечката между Пловдив и Асеновград. Предстои отчуждаване на засегнатите имоти и възлагане на строителството им. Индикативната стойност на проекта е до 15 млн. лв.

ВиК-Пловдив с проект за  39 км водопроводи и близо 17 км канализация

Три нови ВиК оператора – във Видин, Пловдив и Сливен, подадоха предсрочно предложения за финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, с което стават общо осем. Преди тях проекти представиха операторите в областите Русе, Враца, Ямбол, Перник и Силистра. Това съобщи днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Пловдив, където участва в дискусия на тема „Европа в нашия дом“.

Останалите обособени територии, за които има изготвени регионални прединвестиционни проучвания и предстои ВиК дружествата да кандидатстват за финансиране от програмата, са: Бургас, Варна, Добрич, Кърджали, Стара Загора и Шумен. Крайният срок за това е 23 април 2019 г.

Проектът на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Пловдив, предвижда инвестиция в размер на 144 млн. лв. за реконструкция или изграждане на общо 39 км водопроводи и близо 17 км канализация в Пловдив, Асеновград, Карлово, Първомай, Стамболийски и Хисаря. Разходите само за строителство са 27,6 млн. лв. за водоснабдяване и 81,6 млн. лв. за канализация.

1 2

Подобни статии

Top