Пътят за Кърджали отворен за движение

Шофьорите да внимават и да се движат с ниска скорост

Зам.-кметът по строителството в Асеновград провери изпълнението на ремонта по пътя за Кърджали

Днес приключи полагането на втория пласт асфалт в отсечката от Асеновград до село Червен. Утре, 02.10.21 г., предстои асфалтирането в участъка до Долнослав. В неделния ден – 3-ти октомври – движението на автомобили ще бъде свободно. В първите два дни от новата седмица е планирано да бъде положен асфалт и в отсечката между селата Червен и Долнослав, след което техниката ще бъде изместена в участъка до село Тополово, за което жителите на община Асеновград ще бъдат своевременно осведомени.

„От днес в отсечката до Червен може да се преминава, като се има предвид, че пътят все още е в ремонт. Призоваваме гражданите да шофират внимателно с ниска скорост. Пътят може да се ползва като трасе, но той няма хоризонтална и вертикална маркировка. Нека шофьорите да преминават бавно, с цел да не се допускат пътнотранспортни произшествия (ПТП)“, апелира заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров.

Относно междуселищния транспорт в общината – едновременно ще бъдат пуснати два маршрута. Автобусите по първата линия ще се движат от Асеновград до Червен. По втората ще преминава по заобиколния маршрут – през Поройна и същата ще обслужва селата Тополово и Долнослав.

„Нека хората да обръщат внимание дали се качват в правилния автобус, тъй като и двата ще тръгват с един и същи час. От понеделник, 4-ти октомври, ще бъде възстановено нормалното разписание на автобусните линии, които обслужват Мулдава и Стоево“, обясни в заключение Димитров.

Рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали е една от най-големите инвестиции, които държавата влага на територията на асеновградска община, като ремонтът започна през февруари тази година. Към днешна дата дейностите се движат по изготвения предварително график. В това се увери инженер Стоян Димитров, извършвайки лично проверка на място на ремонтните дейности, за да проследи качеството на работа при изпълнението, където проведе среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Подобни статии

Top