Павел  Гуджеров ще води ученици в Народното събрание

Младшите посланици на Европейския парламент от  ПГ“Петър Парчевич“,

заедно със своите преподаватели зам.-директора Мария Ячева и Мария Кикова,  посетиха община Раковски. Те бяха в общината по покана на  секретаря  на  МКБППМН към Община Раковски Веселин Делипетров.

Младите посланици на ЕП имаха поредица от срещи с председателя на ОбС-Раковски Георги Лесов, кмета на общината Павел Гуджеров, секретаря Ваня Пачова, зам. кметовете Татяна Бакова и Божидар Стрехин.

Учениците представиха своят проект като посланици на ЕП и разказаха за свършеното досега и предстоящите им задачи.

Общинарите от своя страна   запознаха младежите  с основните управленски функции на градския парламент и общинските услуги, както и с най-ефективните решения, спомогнали за европейското преустройство на общината ни.

Младшите посланици получиха духовни напътствия от общинските управленци за успешно реализиране на дейностите по програмата „Училище посланик на Европейския парламент в България“, както и тематичен справочник за европейското пространство, мобилността и международните празници, значка с герба на Раковски .

Кметът Гуджеров похвали ученицте за желанието и усилията им да научават повече за работата както на ЕП така и на общината.

„Ентусиазмът на младите хора винаги е повод за радост.За нас ще е удоволствие да подкрепим  всяка  ваша инициатива. Винаги сте добре дошли в община Раковски. Разбрах, че никой от вас не е посещавал българският парламент затова аз ще имам грижата да ви осигуря посещение там“– обеща на учениците Павел Гуджеров.

На раздяла Георги Лесов подари на всеки от младите хора тефтер и химикалка на Общинския съвет с пожелание да си записват повече важни  неща , защото написаното остава , а думите отлитат.

От своя страна, учениците благодариха за приятелството  и гостоприемството на общинските служители, подарявайки им оформен от тях „Благодарствен лист“.

Подобни статии

Top