Павел Колев започва работа в УЕФА - DC news

Павел Колев започва работа в УЕФА

Това е причината досегашният изпълнителен директор на Левски да подаде оставката си пред Наско Сираков

Павел Колев започва работа в УЕФА. Именно това е и причината той да напусне поста на изпълнителен директор на Левски, пише „Тема спорт“. Вече бившият шеф на „сините“ бе подал молба за раздяла в края на миналата година, която е разписана от собственика на клуба Наско Сираков.

Колев има достатъчно контакти в европейската централа. Той е и футболен делегат към нея още от времето, когато бе заместник-изпълнителен директор на БФС. След като започна работа на „Герена“ в началото на 2019-а, Колев спря да бъде делегат на мачове между клубни отбори, но продължи да бъде такъв на национални тимове.

Освен шефското място в Левски Павел Колев ще оваканти поста си и на председател на Управителния съвет на клуба. В ръководното тяло ще влезе нов човек, като най-вероятно това ще е именно бъдещият изпълнителен директор. Един от вариантите за нов голям началник на „Герена“ е Константин Баждеков, който влезе в новото ръководство. В продължение на близо две десетилетия финансистът бе и изпълнителен директор на „сините“. Сега обаче Баждеков най-вероятно няма да се върне на тази позиция, а ще продължи да бъде единствено член на Управителния съвет.

В момента собственикът на Левски Наско Сираков трескаво обсъжда кандидатури за директорската позиция. Очаква се тя да бъде поверена на млад и енергичен човек, който да има ясна визия за бъдещето на клуба. През 2020-а на няколко пъти Александър Чакъров от Тръст „Синя България“ бе спряган за евентуален заместник на Павел Колев. Шансовете сега той да поеме поста обаче не са особено големи.

Колев вече е обещал на Наско Сираков, че на първо време ще продължи да помага на Левски. Той със сигурност ще продължи да ходи в канцелариите на „Герена“, за да въведе заместника си, който и да е той, в материята.

Подобни статии

Top