Пазарджиклия душил и пребил 13-годишно момче, после се намушкал с нож в корема

И нападателят, и момчето са в МБАЛ-Пазарджик, над 200 души снощи окупираха здравното заведение

Служители от РУ-Пазарджик под надзора на Районната прокуратура разследват случай на побой над малолетно момче, съобщиха от полицията.

Вчера следобед в РУ-Пазарджик бил получен сигнал за нанесен побой над момче в района на детска площадка. За изясняване на случилото се на място незабавно били изпратени автопатрули на РУ-Пазарджик. Оказало се, че 30-годишен жител на областния град е влязъл в пререкание с 13-годишен тийнейджър, а след това му нанесъл удари в областта на главата.

След побоя нападателят напуснал района на площадката и се прибрал в жилището си. Детето било транспортирано от родителите си за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където състоянието му се влошило и било настанено в интензивно отделение. Благодарение на лекарската намеса към момента състоянието на момчето е стабилно.

Снощи пред болницата в Пазарджик се събраха около 200 души, които настояваха да разберат какво е състоянието на детето, съобщи пазарджишкият сайт „Виделина“. Според сайта 13-годишното момче е било настанено в дълбока кома в ОАРИЛ на МБАЛ – Пазарджик, като сайтът се позовава на изпълнителния директор на здравното заведение д-р Красимир Темнилов.  Според „Виделина“ освен, че е било бито, момчето е било  и душено от нападателя.

Извършителят на побоя е направил опит за самоубийство в жилището си, като се е намушкал с нож в областта на корема и шията. Той също е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик.

По случая работят екипи на полицейското управление в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Снимка: „Виделина“

Подобни статии

Top