Пазарджиклията, опитал да ограби баба в центъра на Пловдив, отива на съд

42-годишният бандит нападнал и издърпал чантата на възрастната жена, а тя паднала и счупила крака си

Окръжната прокуратура-Пловдив в Пловдив изправя на съд пазарджиклията, ограбил 87-годишна жена в центъра на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

42-годишният С.С. отива на съд за това, че на 29.06.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта и сумата от 1655 лева, от владението на  87-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е придружено с причиняването на средна телесна повреда – счупване на бедрена кост, довело до трайно затрудняване на движението на крака.

Пазарджиклия дръпна чантата на 88-годишна баба в Пловдив, жената е в болница

Припомняме, че на 29 юни 2021 г., около 20:10 часа,  87-годишната жена се движела по ул. „Авксентий Велешки“ в  Пловдив. Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева. С.С. нападнал жената в гръб, като я ударил. Тя паднала на тротоара, а той издърпал дамската й чанта и избягал. Водач на преминаващ автомобил видял бутането на жената и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил бандита, като към него се присъединили още двама минувачи. Тримата мъже задържали С.С. и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на пострадалата.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост.

Пазарджиклията, ограбил 87-годишна баба в Пловдив, зад решетките за 72 часа

Спрямо пазарджиклията е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

По данни на прокуратурата и полицията мъжът от пазарджик имал и други криминални регистрации и присъди за кражби и грабежи.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top