Пазарджишки криминалисти спипаха за часове извършители на два грабежа

Грабителите взели радиото и пенсията на възрастни хора

Само за броени часове служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик задържаха извършители на два грабежа над възрастни хора.

Сигнал за първия бил получен снощи в РУ-Пазарджик. 77-годишен жител на пазарджишкото село Огняново бил в дома си, когато вътре нахлул непознат млад мъж. Заплашвайки го с нож той настоявал възрастният човек да му даде наличните пари. Междувременно неканеният гост преровил най-различни места в стаите, но като не открил наскоро взетата пенсия на стопанина взел радиоприемника му и избягал.

За изясняване на случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай и експерт. За броени часове полицаите  установили и задържали  29-годишен жител на селото, с криминалистични регистрации. В обитаван от него имот е открита откраднатата вещ, иззети са и биологични следи уличаващи го като извършител.

Рано тази сутрин 85-годишна жена отишла до пощенския клон в пазарджишкото село Алеко Константиново. След като взела пенсията си и излязла навън, на съседна улица била пресрещната от млад мъж. Той успял да измъкне чантата от ръцете й, в която имало документи и току що теглените пари. Екип от служители на сектор „Криминална полиция“ при управлението в областния град действали „по горещи следи“ и не след дълго задържали 18-годишния извършител на престъплението, от същото село. Установен е и негов 19-годишен съучастник.

Работата и по двата случая продължава в рамките на образуваните  полицейски производства и под наблюдението на прокуратурата.

Подобни статии

Top