Пазарджишки лекари спасиха 6-месечно бебе със салмонела

Помогнал и доц. Мангъров

Пазарджишки лекари спасиха 6-месечно бебе със салмонела, прието в Първо детско отделение на МБАЛ – Пазарджик. Към усилията на медиците от детското отделение се присъединил и доц. Атанас Мангъров, пишат в благодарствено писмо родителите на малкия Николай – Катерина и Николай Маринови.

Ето какво пишат още в писмото, публикувано на страницата на болницата във Фейсбук, благодарните майка и татко на 6-месечния Ники:

Изказваме своите сърдечни благодарности към д-р Елена Василева Церовска – началник на Първо детско отделение в МБАЛ -Пазарджик. Професионализмът, вниманието, човешкото отношение, с което се отнесоха д-р Василева и екипът й към нас и към 6-месечния ни син Николай, заболял от салмонела,бяха прекрасни. Приеха ни в тежко състояние с 39,9° температура и почти обезводнено състояние на детето, което отказваще вода и храна. Първата седмица беше кошмарна за нас, а състоянието на детенцето ни беше нестабилно и променливо. Безотказните грижи на екипа на болницата и доц. Мангъров, който също се включи към лечението на малкия Николай в екип с д-р Василева , дадоха своите резултати. На 11-тия ден се прибрахме вкъщи в стабилно състояние. Това са хора, призвани да спасяват живот и да ни карат да се чувстваме спокойни в техните ръце.

Поклон и благодарност за грижите на д-р Елена Василева- Церовска и целия колектив на Първо детско отделение – лекари, медицински сестри и санитари. Малко са думите, с които можем да опишем своята признателност за професионалната помощ, която оказаха и всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца!

Пожелаваме Ви здраве и късмет да Ви съпътства занапред, за да помагате на хората, които имат нужда от Вашата помощ. Желаем Ви и лично щастие.

Единствено думата „Благодаря“, родена от глъбините на нашата истинска човешка същност, може да изрази преклонението пред професионализма и хуманното отношение.

Благодарим Ви с цялото си сърце, д-р Василева!

Поклон пред Вас и Вашия екип!

Бъдете живи и здрави и нека Бог да ви благослови за всяко раздадено зрънце на грижа и обич.

С уважение,
Катерина и Николай Маринови

Подобни статии

Top