Пазарджишки ром заби юмрук в лицето на жандармерист от Пловдив

Жандармеристът е с повърхностни наранявания

Жител на пазарджишкия квартал „Изток“ заби юмрук в лицето на пловдивски жандармерист, съобщи пресцентърът на МВР. Побойникът е задържан в ареста, уточниха от министерството.

Случката се разиграла снощи, около 22.30 часа, на територията на квартала. Екип на местния полицейски участък извършвал съвместно патрулиране с колегите си от ЗЖУ-Пловдив. Служителите на реда имали задача да следят за спазване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Преминавайки покрай къща на улица „Марица“, те установили, че на двора се вихри тържество. Празникът бил съпътстван от силна музика, идваща от мощна озвучителна уредба.

Когато униформените разпоредили на празнуващите да спрат музиката, защото пречат на останалите жители на квартала, 42-годишен мъж започнал да  обижда, псува и да се заканва на полицаите. Демонстративно той отказал да представи и личната си карта за установяване на самоличността му.

При опита да бъде арестуван, скандалджията оказал яростна съпротива и ударил с юмрук в лицето служител на жандармерията. Секунди по-късно той бил с белезници на ръцете и бил отведен в ареста на РУ-Пазарджик.

Жандармеристът е прегледан от лекар в областната болница, констатирани са повърхностни наранявания по лицето му.

По случая е образувано полицейско производство.

Подобни статии

Top