Пазят Бунарджика с 30 видеокамери (СНИМКИ И ВИДЕО)

Демонстрираха новата система за видеонаблюдение в обновения парк

30 видеокамери с резолюция до 4 мегапиксела, са монтирани на всички алеи и големите пространства на Бунарджика, съобщиха от район „Централен“ в Пловдив. Видеонаблюдението, монтирано от пловдивската фирма „Анди“  ще следи за сигурността и безопасността на обновения хълм.

Прерязаха лентата на обновения Бунарджик (СНИМКИ)

Новата система за видеонаблюдение бе демонстрирана от кмета Иван Тотев. Тя струва 60 хиляди лева, като всички камери ще бъдат обвързани с центъра за наблюдение към община Пловдив, за да може, ако бъде забелязана вандалска проява или някакво друго посегателство, да се реагира веднага от органите на МВР.

Сигнали за нередности гражданите могат да подават към Общинска охрана и Общинска полиция, органите на МВР и на тел. 112.

Заради високата си резолюция камерите са програмирани така, че да разпознават лица, номера на коли, лежащ човек, забравен багаж и всякакво нетипично поведение. С помощта на оптична свързаност пък се постига изключително висока скорост на обмен на данни, а цялата информация от системата се съхранява в продължение на поне 60 дни.

1 2 3

Подобни статии

Top