Пеещите фонтани откриват сезона днес (СНИМКИ)

Нови цветни фигури красят Цар-Симеоновата градина

Една от любимите атракции в Пловдив – Пеещите фонтани, от отново ще радва жителите и гостите на града. Откриването на новия сезон е насрочено за днес, съобщиха от Общината.

Работници от фирма „Аква Пуулс“, която по договор след проведена обществена поръчка осигурява поддръжката, почистват и мият коритото на езерото, чиято площ е около 6 декара. Специалисти извършват технически преглед на съоръжението, предстои напълването с 4200 кубични метра вода. Стотиците посетители на Цар-Симеоновота градина за поредна година ще могат да се наслаждават на светлинно-музикалното шоу във вечерите от четвъртък до събота.

В алеята от Виенския павилион до Пеещите фонтани са засадени 25 000 стръка ирезине и различни цветове колеус. Толкова е и  броят на червените и различни нюанси розови бегонии зад паметника на Васил Петлешков. Цветята не са купувани, а са отгледани в оранжериите на общинското предприятие. Атрактивните фигури предстои да изпъкнат върху зеления фон от засадената първокласна тревна смеска.

В Цар-Симеоновата градина вече работят фонтанът на Деметра, езерото с мечката и останалите водни площи, за които се грижи ОП „Градини и паркове“.

Подобни статии

Top