Пеещите фонтани вече радват малки и големи (СНИМКИ)

Готов е и проектът за реконструкция на Дондуковата градина, съобщи кметът на „Централен“

Едно от любимите места за посещение от пловдивчани – Пеещите фонтани, отново работи. Деца и възрастни се спираха, за да погледат красивите фигури на водата, а обичани детски песни звучаха за днешния празник – Деня на детето.

Стартът беше даден в присъствието на кмета Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев, Стефан Стоянов, Тодор Чонов, кметовете на районите „Централен“, „Северен“ и „Тракия“ – Георги Стаменов, Стоян Алексиев и Костадин Димитров и председателя на Общинския съвет Александър Държиков.

Фонтаните ще работят всеки ден от 11.00 до 23.00 часа, а музикалната програма и светлинните ефекти са в дните четвъртък, петък и събота от 21.00 до 23.00 часа.

На днешния празник десетки деца и техните родители изпълниха освен Цар-Симеоновата градина и Главната улица.

„Поетапно предстои да пуснем и фонтаните в целия град, които не работиха заради мерките, предприети за ограничаване разпространението на COVID-19 и струпването на много хора на едно място“, сподели кметът Здравко Димитров.

От своя страна, кметът на „Централен“ Георги Стаменов съобщи, че проектът за реконструкция на Дондуковата градина е готов и има разрешение за строеж, като предстои през втората половина на годината да се стартира и процедура за избор на изпълнител.

По нареждане на кмета Здравко Димитров в момента се прави щателно обследване за реконструкция на един от най-емблематичните символи в Пловдив – Часовниковата кула на Сахат тепе.

Top