Пената: Всеки иска Тодор Неделев, той е за голям отбор

Димитър Пенев тъжен, че в последния месец си отидоха много негови колеги като Чико, Сашо Костов и Безински

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред „Тема Спорт“ за загуба­та от Ботев (Пловдив) и предстоя­щия мач с Черно море.

„Има още мачове до края, но след последния двубой ще ни бъде още по-трудно. Черно море винаги са били корав от­бор. Още като бяха военни двата клуба, най-тежките ни мачове пак бяха във Варна. Се­га поколенията са различни, но на ЦСКАпродължава да му е трудно срещу този отбор. За­дълженията на играчите и треньорите да победят остават. Лошото е, че в по­следния кръг получихме златен шанс след загубата на Лудого­рец. Но явно голям процент от нашите играчи не осъзнаха този шанс“, каза Пенев.

Той посочи и защо Тодор Неделев блесна толкова силно в три­те мача с ЦСКА през последни­те две седмици:

„Едно време имаше персонално покритие срещу невероятни играчи от Байерн, Аякс и десетки други отбори, срещу които сме из­лизали. Това покритие не оз­начава, като си легнеш, да си завиеш тялото, а да покриеш съперника в опасните зони. Но явно играчите не приемат приказките. Направо е неу­добно да го коментираме.

В крайна сметка всеки знае, че Неделев е водещ играч, около него има по двама-трима от нашите, но никой не отива да го спре персонално. Тези не­ща треньорите са ги говорили цяла седмица. През един час са му споменавали името на Неделев. Но явно някои наши момчета изключват на тере­на. Всеки иска да вкара, но трябва да има и кой да пази противниковите футболи­сти“, допълни Пенев.

По повод появилата се ин­формация, че Неделев може да поеме към „Армията“ през ля­тото, почетният президент на ЦСКА заяви:

„Кой отбор в България не иска такъв футбо­лист, да не говорим, че ще има и заявки от чужбина за не­го. Той си има самочувствие­то и качествата и за по-го­лям отбор от Ботев“, каза Пената.

„Шансове за титлата може да имаме и до последния кръг. Лошото е, че трябва да чака­ме грешки на съперника, а не­щата не зависят от нас. Же­лание имаме, но правим неве­роятни грешки на терена и това ни струва много“, допълни Стратега.

„В крайна сметка, като дръ­пнеш чертата, и по точки сме под първия. Кой трябва да отговаря за това – играчите. А ние по български винаги тре­ньора виним. Но той треньо­рът си знае нещата. Въ­просът е футболистите в какъв процент му изпълняват нарежданията. Явно някои заб­равят да си изпълняват по­ставените от треньора зада­чи. Много хора сме минали и сме го изпитали на гърба си – и аз, и Любо, и много други. Има и контузии, пък и картони до­ста се натрупаха напоследък. Но не можеш да се оплакваш. Трябва да се правят силни ма­чове, друг избор в ЦСКА ня­маш“, каза още Пената.

„За финал искам да поднеса съболезнования в памет на Динко Дерменджиев – Чико. В послед­ния месец много колеги си отидоха. И той, и Сашо Ко­стов, и Безински… Те са оста­вили своите имена в историята.“

Подобни статии

Top