Пенчо Цветков и Джоана Нуамеруе бият в „Rumble in Dar 2“

Възпитаникът на Мутата надви местия воин Даниел Матефу, а Жожо разби танзанийската звезда Лейла Язиду

Българите Пенчо Цветков и Джоана Нуамеруе постигнаха впечатляващи победи в гала вечерта на професионалния бокс „Rumble in Dar 2“ в Танзания.

Младият талант Пенчо Цветков, родом от Панагюрище, възпитаник на пловдивското Спортно училище и на БК „Юнайтед Спортс“ и Митьо Митев – Мутата, записа петата си поредна победа над воина на Танзания Даниел Матефу със съдийско решение.

Това бе негова пета поредна победа и първа, която взе без традиционния си нокаут още в първия рунд.

Техният двубой бе първи от галавечерта, в който Цветков демонстрира много по-голяма класа спрямо представителя на домакините, като в третия рунд прати съперника си в нокдаун на пода. Уменията на българина не оставиха шанс на съдиите край ринга, които нямаше как да отсъдят в обратната посока. Поражението е първо за Матефу във втория му мач, след едно равенство.

Цветков се възползва отлично от ръстовото си предимство, като имаше само един по-критичен момент. Той се прояви във втория рунд, когато африканецът нанесе няколко точни попадения. Те обаче не пречупиха българина, който вкара много тежко дясно кроше в главата на Матефу в края на третия рунд. Действие, след което реферът трябваше да отброи на сънародника си.

В последния рунд Пенчо имаше леки проблеми с тежкия въздух в залата, но ги преодоля и не допусна изненада.

Така Цветков вече има 5 поредни победи на професионалния ринг и продължава изкачването си в световната ранглиста. Той самият вече е споделял няколко пъти, че мечтата му е да повтори пътя на Кубрат Пулев и да достигне до мач за световната титла.

Джоана Нуамеруе също продължи победната си серия на 4 победни успеха.

Нашето момиче наложи волята си в 4 рунда срещу представителката на домакините Лейла Язиду. Мачът бе от лека категория.

Състезателката на ABC FIGHT CLUB Нуамеруе доминираше през целия двубой и показа, че не случайно се готви цял месец в Кейптаун под ръководството на специалиста Стийв Калакода. Тя контролираше срещата, като не остави пролуки в защитните си действия.

Опитите на африканката да достигне до целта, често увисваха във въздуха, а реферите край ринга нямаше как да присъдят нещо по-различно, освен четвърти пореден успех за Джоана. Загубата пък е втора за Язиду в нейния четвърти двубой.

„Всеки неуспех, всяка загуба допринесоха за този момент – 4:0 победи на професионалния ринг“, коментира екзотичната каскадьорка и танцьорка за новия си успех.

Подобни статии

Top