Пенчо Цветков и Джоана Нуамеруе излизат в „Rumble in Dar 2“ (ВИДЕО)

Вечерта на професионалния бокс в Танзания е в петък вечер

Българските боксьори Пенчо Цветков и Джоана Нуамеруе ще се качат на ринга този петък (28-ми май, 2021) в Южна Африка.

Двамата са от 1 месец в Кейптаун, където направиха подготвителния си лагер под ръководството на Стийв Калакода, съобщава MMA.bg.

Калакода е прекарал 16 години в Япония, точно в пика на K-1 и е бил главен треньори на Майк Бернардо – човекът, който нанася първото поражение на Питър Аертс с брутален нокаут.

Благодарение на множеството си успехи, Стийв е признат като един от топ 3 най-добрите треньори на K-1 за всички времена. Африканецът е подготвял и звезди от бокса като Ленъкс Люис, Франсоа Бота и др.

Цветков и Нуамеруе тренираха под неговото ръководство, а нашите приятели от No Escape бяха на място, за да уловят атмосферата на подготовката на българските боксьори в Африка.

Панагюрецът Пенчо Цветков е в серия от 4 поредни победи на ринга и няма загуба. 3 от победите му са с нокаут в първия рунд. Сочен е за една от младите надежди на България в тежката категория по бокс. Той е възпитаник на легендата Митьо Митев – Мутата и неговия боксов клуб „Юнайтед Спортс“.

Джоана Нуамеруе е със статистика 3-0 в професионалния бокс и с богат опит от други бойни спортове.

Битката им е в Дар Ес Салаам, Танзания. Събитието е „Rumble in Dar 2“ и се очаква да бъде излъчено пряко по Диема Спорт 2. В първото издание на събитието през март месец взе участие Тервел Пулев.

Мениджър на българите е Ивайло Гоцев, който освен Тервел менажира и брат му – Кубрат Пулев.

Подобни статии

Top