Пенсии по време на пандемия! Скандали и тарикати въпреки правилата

Пловдивчани, бъдете ОТГОВОРНИ, помислете за ближния си

Малко повече от час е издържал строгият ред, установен от „Български пощи“ за опазване живота и здравето на най-застрашените от коронавируса – пенсионерите, както и за сигурност на служителите, влизащи ежедневно в контакт с хиляди и най-различни хора. Въпреки разгласата, въпреки строгата охрана и дори – по уверения, от полицията. Сигналът от първия ден от раздаване на великденските пенсии – 7 април, ни е подаден от потребители на услугата в Централната поща на Пловдив.

По разказ – след няколко разгорещени скандала с жените зад гишетата, по-млади пенсионери, непопадащи в приложения възрастов график, но вече пристигнали на място, успели да компрометират и в крайна сметка да бутнат реда. По-притеснителното неспазване на правилата, обаче, идва от смесването на потоците. По план и с цел по-голяма сигурност пенсионерите са насочени да вземат своите пари от пощите по районите, които им се падат.

Въпреки това е отчетена истинска „манифестация“ от жители на етническия квартал „Столипиново“, решили да се разходят до Централна поща с аргумента, че… не им се чака на огромните опашки по район.

Правилата ясно гласят следното:

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. в пощенските станциище започва на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Графикът за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително. За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12, 00 часа, съгласно приложените графици. Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон. От пенсионерите се иска също така:

  • стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция;
  • да се спазва наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии;
  • да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра);
  • да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.

DCnews.bg умолява – пазете своя живот и здраве, но бъдете отговорни и към живота и здравето на останалите. Спазвайте правилата.

Подобни статии

Top