Пенсионират известни училищни директори в Пловдив и областта

Предстои да бъде обявен конкурс за овакантените места

Предизвестия за пенсиониране са получили 16 училищни директори в Пловдив и областта, научи DCNEWS от свои източници. Сред тях са дългогодишни и уважавани шефове на пловдивски училища, които ще бъдат пенсионирани до два месеца заради заповед на просветния министър, в коятое посочено предизвестия да се връчат на директорите, родени до 31 май 1958 година.

Предизвестията на тези, които ще се пенсионират, са им раздадени преди три дни по време на обща среща в РУО от шефката на управлението Иванка Киркова.

Сред тези, които ще бъдат пенсионирани, са известни директори като Саша Кръстева – на СУ „Пейо Яворов“, Борис Златарев – на ОУ „Драган Манчов“, Илия Къртев – на СУ „Паисий Хилендарски, Славейка Иванова – на Търговската гимназия, Соня Киркова – на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“, Ана Иванова – на училището в Ягодово, Елена Александрова – на СУ „Никола Вапцаров“ и др., научи DCNEWS.

Очаква се днес или най-късно в началото на следващата седмица да бъдат обявени конкурси за овакантените директорски постове, както и за училищата, в които има изпълняващи длъжността директори.

До 11 юни Министерството на образованието и науката ще обяви конкурс за тези училища. Конкурси ще бъдат проведени и за учебните заведения, в които има временно изпълняващи длъжността.

Подобни статии

Top