Пепа Деведжиева: Каназирева се мисли за Бойко Борисов на местно ниво

Позиция на председателя на партия КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева

„Областният управител Дани Каназирева се е объркала и явно е решила, че е Бойко Борисов на местно ниво. Следя ситуацията с ковид епидемията и всекидневно се изумявам от издадените от Каназирева заповеди като председател на Областния кризисен щаб.

Изначално е странно, че този щаб се оглавява от човек, който няма никакви познания в областта на медицината. Според мен е редно начело да бъде един здравен инспектор, по подобие на модела на Националния кризисен щаб. А самите заповеди и разпореждания са смайващи – нарежда се на кмета на Пловдив МБАЛ „Свети Мина“ да стане ковид болница, а после и от бюджета на общината да се плащат надбавки на медиците там.

Дани Каназирева има дълъг стаж като общински съветник и е добре да си спомни как скачаше за харченето на всяка стотинка и настояваше всеки разход да се обсъжда в комисиите на Общинския съвет и чак тогава да се внася за гласуване. А сега иска от общинския бюджет да се плащат допълнителните възнаграждения на медиците в МБАЛ „Свети Мина“ за работата с пациенти с ковид.

Наскоро мои близки бяха настанени с тази диагноза в МБАЛ „Свети Мина“ и имам лични впечателния. Първо, тази болница не е оборудвана и не може да лекува случаи на ковид. Не приемам обясненията, че там ще се приемат само хора в леко и средно тежко състояние, защото състоянието на пациент с коронавирус може да се влоши много бързо и тогава – по плановете на областния управител – той трябва да бъде извозен до друга болница. Но къде е гаранцията, че в тази друга болница ще има свободни легла точно в този момент?

Каназирева имаше 6 месеца на драстично по-малко случаи през лятото и можеше да помисли за по-добър избор на болница за ковид от „Свети Мина“. Например УМБАЛ „Пловдив“, дялове в която имат и общините в областта. След като плановите операции там са преустановени, има празни отделения, а режийните разходи си текат. Можеше да се помисли отделянето на няколко етажа в УМБАЛ „Пловдив“ за ковид, там има и Отделение за интензивно лечение, има и апаратура.

Цялата активност по темата е пиар на Дани Каназирева, която гради образ на човек, който ще спасява болни с ковид, а и самата болница „Свети Мина“. Само че този план повече прилича на опит Каназирева да се хареса на властимащите в София и да спаси себе си, защото мандатът ѝ като областен управител е към края си. Добре е Каназирева да осъзнае какви са всъщност правомощията ѝ като областен управител и ако иска още власт, да се яви на избори и ако получи нужния брой гласове, да стане министър-председател. Иначе всичко си остава евтин пиар с цената на човешкия живот, а това е вулгарно.“

Подобни статии

Top