Пепа Деведжиева: С глоби бюджет не се пълни, трябва контрол - DC news

Пепа Деведжиева: С глоби бюджет не се пълни, трябва контрол

Позиция на лидера на партия КОД – Пловдив, и бивш зам.-председател на Общинския съвет

„С вдигане на глоби и такси бюджет не се пълни и предвиденото от община Пловдив увеличение е пример за грешна философия. Защото за различните нарушения няма адекватен контрол и при това положение няма никакво значение дали една глоба е 50 или 5000 лв.“ Това заявява в своя позиция лидерът на партия КОД Пепа Деведжиева.

„Всички се възущаваме от замърсяванията по строежите примерно, но не завишеният размер на санкцията ще стресне нарушителите, те ще започнат да спазват правилата само ако знаят, че няма да им се размине. А е ясно, че общината не контролира стриктно  нито изискванията за чистота, нито за шум, особено когато нарушенията се извършват вечер или през нощта – в извънработно за служителите й време.

Не е много по-различна и ситуацията с таксите, защото е ясно, че когато те скачат, броят на хората, които ги плащат, намалява. Община Пловдив вдига таксата за притежаване на куче, но кой следи дали хората въобще регистрират домашните си любимци? Има ли изобщо глобени пловдивчани, защото са засечени да разхождат куче, за което не е платена таксата?

Отделен е въпросът, че в таксата за т. нар. тротоарно право има много несправедливи моменти която не се променят с новите зони. Абсурдно е таксата за зоната около общината и до Пешеходния мост да е една и съща. Всеки знае, че потокът от хора започва да намалява още от т. нар. Малка главна. В тези тежки времена не би следвало  бизнесът да бъде товарен с необосновано високи такси“, посочва още в позицията си Деведжиева.

Подобни статии

Top