Пепа Деведжиева: Защо се ремонтира пешеходната зона пред съда?

Какъв е смисълът от ремонта на пространството пред съда, ако там пак ще бъде паркинг?

Какъв е смисълът от ремонта на пространството пред сградата на съда, ако там пак ще бъде паркинг и колите ще изпочупят плочките за седмици? Обновлението още не е приключило и там вече спират автомобили, така че като гражданин отправям въпроса към всички кандидати за кметове на Пловдив и на район „Централен“: Ще вземат ли някакви мерки?

Този ремонт се плаща от бюджета на общината, т. е. от всички пловдивчани. Зоната се нуждаеше от подмяна на плочките – това е безспорно, защото от колите на магистратите те бяха в безобразно състояние. На мястото става красиво, затова сега е моментът да се попита: А не е ли по-добре там да бъде пешеходна зона? Наблизо има училище, частни детски ясли, магазини, заведения и оттам минават много хора. Затова ремонтираното пространство трябва да е за свободно преминаване, като се пропускат колите на Съдебна охрана, когато се налага, а не луксозен паркинг на съда. А ако ще е паркинг на съда, защо ремонтът не е за сметка на бюджета на съдебната власт?

Другият проблем е безобразното паркиране

на тротоара на пресечката на „6 септември“ и „Йоаким Груев“ – точно до светофара срещу съда. Плочките и паркинг колчетата са изпочупени, колите са спрени безразборно, оттам не може да мине пешеходец, а най-странното е, че това се прави от служители на МВР – Областната дирекция е на броени метри.И не става дума само за нарушенията, макар да е абсурдно зад тях да стоят служители на реда, а и за средства. Този тротоар утре ще трябва да се ремонтира пак със средства на Община Пловдив, която впрочем направи немалко дарения на ОДМВР за последните 4 години.

Нито една частна фирма не обещава паркоместа на служителите си, когато го наема на работа. Не виждам защо за държавните институции трябва да е различно.

Очаквам кандидатите да признаят проблема и да посочат решение, за да получат или не подкрепа, а после ние, гражданите, ще ги оценяваме по делата им.

Top