Перачка в „Детска ясла на мечтите“ радва малчуганите с прекрасните си картини (СНИМКИ)

68-годишната Славейка Генчева е член на Съюза на българските художници

Перачка в „Детска ясла на мечтите“ №10 радва малчуганите с прекрасните си картини.

Славейка Генчева /68/ винаги е имала афинитет към рисуването. Завършила е вътрешна архитектура в  гимназия „Димитър Благоев“. Дълги години работи като художник-аранжьор на витрини на магазините по Главната в Пловдив, член е на Съюза на българските художници.

„Правех сама проектите, а творчески съвет от трима художници ги одобряваше“, спомня си жената. След демократичните промени у нас тя е аранжирала витрините в частни магазини, щандове на български и чужди фирми на Пловдивския панаир, правила е бижута от камъни, както и сватбени аксесоари. Винаги, когато мине край магазин, разбира дали витрината му е направена професионално.

Преди петнадесетина години професията й замира и Славейка Генчева започва да си изкарва хляба като перачка в детското заведение на ул. „Богомил“.

Смяната на попрището ни най-малко не е спирачка за вдъхновението й – жената започва да рисува стените и да майстори картини, които вече 11 години събират възхитените погледи на децата. Естествено тя е основният декоратор на украсата за Коледа и Нова година, 1-ви и 8-ми март, Великден и Гергьовден.

1 2

Подобни статии

Top