Перата осъден на шест месеца затвор заради действията си по време на демонострациите срещу ромите -биячи в Асеновград

Перата

Районен съд – Асеновград постанови присъда,  с която  призна подсъдимия Петър Низамов- Перата

за виновен  в това, че на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград, обл.Пловдивска, е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на Петър Джанаваров, агресивно поведение и заплюване, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Затова това и на основание чл.325 ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 ал. 1 от НК, съдът го осъди на наказание шест месеца лишаване от свобода, както и на наказание „Обществено порицание“, което на основание чл.52 от НК, да се изпълни с публичното му обявяване, чрез поставяне на присъдата на таблото за съобщения в сградата на общината в гр. Бургас и на общината в  гр. Асеновград, за срок от 15 дни.

Съдът призна подсъдимия Петър Низамов за виновен и в това, че на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград, обл.Пловдивска, по хулигански подбуди е причинил на Джанаваров лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда, довело до разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, поради което и на основание чл.131 ал.1 т.12, вр. с чл.130 ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 ал. 1 от НК и го осъди на наказание четири месеца лишаване от свобода.

Подобни статии

Един коментар

  1. съдия Иван Бедачев и Илко Сивкин в затвора написа:

    Същият съдия – Иван Бедачев ОПРАВДА циганите, които нападнаха децата с брадви и заради които имаше протсти. Иван Бедачев – съдия гратаджия от Америка за България. Илко Сивкин – прокурор, бивш доносник на Държавна сигурност преди 1989г. Въпросът е кой допуска ТЕЗИ да определят съдбата на хората, след като точно такива съдии и прокурори трябва да са в затвора !!!

Top