Перата в Асеновград, изправя се пред съда

Петър Низамов-Перата се изправя пред районния съд в Асеновград. Днес трябваше да се проведе разпоредителното заседание, но процесуални нарушения отложиха делото за ноември.

Още в началото на заседанието Петър Низамов изтъкна, че не  знае в какво е обвинен, тъй като не  е получил обвинителен акт. Затова поиска от съда да получи всички записки по делото в писмен вид. По думите му, той дори не бил редовно призован, а за заседанието научил от своите адвокати.

Точно двамата защитници на Низамов обаче не се явиха в съда днес. Според съдия Иван Бедачев адвокат Данчев е бил уведомен за днешното заседание, но  неявяването му също възпрепятства хода на делото.

В съдебната зала не беше и потърпевшият Петър Дженаваров. По делото той беше изпратил молба, чрез която поиска да бъде определен като частен обвинител в наказателния процес. Не беше спазен и срокът от седем дни, в които призованите лица могат да отправят искания.

Заради това съдът прецени, че основанията са достатъчни и не даде ход на делото . Съдия Бедачев счете, че така няма да ограничи правото на защита на обвинения Петър Низамов.

Перата е обвинен в това, че на 02.07.2017 г. в Асеновград  е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на Петър Дженаваров, агресивно поведение и заплюване , като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Срещу него е повдигнато и обвинение за извършване за това, че е причинил и лека телесна повреда на потърпевшия, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда.

Следващото заседание по делото е насрочено за 21 ноември от 10:30 часа.

Подобни статии

Top