Перфектен Гришо на четвъртфинал в Акапулко (ВИДЕО)

Българинът разби сърбина Миомир Кецманович с 6:4, 6:2, излиза срещу 19-годишното чудо Лоренцо Мусети

Григор Димитров игра много силно и спечели и втория си мач на турнира ATP 500 в Акапулко. На втория по големина корт Grandstand, българинът сломи съпротивата на 21-годишния сърбин Миомир Кецманович с 6:4, 6:2 за 1 час и 27 минути.

Така шампионът от 2014 година в Акапулко се класира за четвъртфиналите, където утре ще играе срещу Лоренцо Мусети. 19-годишният италианец победи в драматичен мач Франсис Тиафо от САЩ след 2:6, 6:3, 7:6(1). Двубоят продължи над 2:30 часа. Мусети и Григор не са играли до този момент.

Гришо и Миомир се захапаха още от първия гейм в двубоя. Григор поведе с 40:15 на своя сервис, но сърбинът успя да изравни. Той стигна и до две точки за пробив. За съжаление българинът сбърка два лесни форхенда и това доведе до пробив за Кецманович след първия гейм, който продължи 10 минути. Още в следващия гейм Димитров стигна до първите си два брейкбола. Българинът не загуби концентрация и пласира много хубави удари от форхенд, които разколебаха сърбина. Логичното се случи – 1:1. Пробивът, който допусна сякаш разяри Григор, който бе повече от безмилостен в третия гейм от мача. Българинът направи чудесни комбинации и спечели на нула подаването си за 2:1 гейма. Българинът продължи възходящата си линия на представяне и в четвъртия гейм. Димитров стигна до нови две точки за пробив. При първата той сбърка една къса топка, но при втората Кецманович уцели мрежата и Григор поведе с 3:1 гейма. Силната игра на Димитров продължи и в петия гейм. Българинът отново сбърка къса топка, но от форхенд и бекхенд бе безпогрешен и поведе с 4:1. Кецманович се представи по-добре в следващия гейм и взе първото си подаване в мача на 30 точки. Григор обаче не трепна и спечели убедително сервиса си на нула и поведе с 5:2 в първия сет. Сърбинът успя да вземе още едно свое подаване без особени труности. Той намали резултата на 3:5 в първия сет. Григор стигна до три сетбола. Сърбинът обаче отрази и трите с форхенд на линията и две грешки на Димитров. Григор пропиля и четвърти шанс да затвори първата част след фохенд в мрежата. Стигна се и до брейкбол за сърбина, който за съжаление бе използван и Кецманович върна пробива. Страхотен ретур по диагонала донесе нови два сетбола за Григор, този път на сервиса на Кецманович. Този път сърбинът сбърка и Григор спечели първия сет с 6:4. Любопитен факт е, че Димитров не направи нито един ас през първата част, но и нито една двойна грешка.

Григор не срещна проблеми при подаването си в първия гейм на втория сет. Българинът пласира няколко добри сервиса и това затрудни опонента му. Димитров спечели на нуля подаването си и поведе с 1:0. Димитров успя да стигне до равенство 40:40 при първия сервис на сърбина, но той успя да вземе подаването си и да изравни резултата на 1:1 във втория сет. Григор допусна първите си две двойни грешки в мача в третия гейм. За радост те не се оказаха фатални и българинът спечели подаването си на 30 точки. В четвъртия гейм на втория сет двойна грешка на сърбинът дари Григор с две точки за пробив. Силен от форхенд на Кецманович пък официализира предимството на Григор – 3:1. Димитров имаше леки проблеми при затвърждаването на пробива, но все пак успя и взе подаването си на 30 точки след надлъгване на мрежата. Кецманович успя да се съвземе и да остане в мача. Той спечели подаването си, въпреки някои добри изпълнения на Григор. Димитров не бе концентриран в следващия гейм. Българинът допусна няколко грешки от форхенд, които доведоха до две точки за връщане на пробива от страна на Кецманович. За радост Григор отрази и двата брейкбола и спечели сервиса си за 5:2. Кецмачович успя да остане в мача след като спечели подаването си. В следващия гейм Кецманович се опита да остане в мача. Григор Димитров обаче обърна нещата в гейма и стигна до мачбол. Грешка в мрежата на сърбина донесе успеха на Григор.

Top