Периодът на Второто българско царство оживява край Асеновград

Занаятчийска улица и походен лагер ще изникнат край Асеновград

Асеновград се връща в миналото и става част от  средновековния живот за два  дни.   С демонстрации на бойни практики, дуели, отборни битки и турнири  за седма поредна година градът ще се потопи в средните векове.

Поредното издание на „Средновековен панаир Асеновград“ ще покаже   средновековния бит и култура. Възстановчици чрез жива история, ще пресъздадат по автентичен начин средновековния живот – култура, бит и занаяти, въоръжение и снаряжение на средновековния човек.

Периодът на Второто Българско Царство ще оживее  на 15 и 16 септември в местността „Свети Трифон“ край Асеновград. Два дни  рицари, боляри и смели войни ще се сблъскат в битки и дуели. Историята ще пробудят звънът на мечове и щитове.

Занаятчийска улица и походен лагер ще изникнат край Асеновград. Иконопис и живопис, тъкане на кори, тъкане на стан, грънчарство, монетосечене, плетене на ризници, обработка на кожа, ще са само малка част от занаятите демонстрирани на средновековния панаир в Асеновград.

В седмото издание участие ще вземат сдружения от София, Варна, Свищов, Сливен, Севлиево и Пловдив. Домакините от Асеновград ще се представят с рицарите от ордена „Свети Лазар“ по проект „Свети Лазар“ .

Събитията започват от десет часа на 15 септември. Организатори са община Асеновград, Градския исторически музей и Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции „Авитохол“.

Подобни статии

Top