„Персенк Ултра“ стартира от центъра на Асеновград днес - DC news

„Персенк Ултра“ стартира от центъра на Асеновград днес

Началото е точно от 18:00 ч.

Тази вечер точно в 18:00 ч. в Асеновград стартира Ултрамаратонът „Персенк Ултра“. Началото на 3-дневното спортно мероприятие, редом до организаторите, ще постави заместник-кметът Стоян Димитров. Състезанието стартира от линията за СТАРТ/ФИНАЛ, разположена на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград – пред сградата на Туристическия информационен център (ТИЦ).

Очаква се в планинското предизвикателство да се включат близо 500 участници.

Тази година маршрутите, по които ще се състезават бегачите, са общо четири на брой. Най-дългото трасе е „Персенк Ултра“ – с разстояние от 160 километра. Дестинацията на „Диво Прасе Ултра“ е с дължина от 110 километра, на „Орехово Ултра“ 50 километра, а на „Орехово Рън“ – 30 километра. Първоначално замисленият маршрут за 160-километровото трасе преминаваше по планинските райони, като обхващаше територията на няколко общини. Пунктове бяха разположени в следните точки: Асеновград – местност „Червената стена“ – село Югово – хижа „Пашалийца“ – село Хвойна – село Орхово – местност „Кабата“ – местност „Чудните мостове“ – хижа „Персенк“ – село Орехово – село Бяла черква – село Добралък – „КЦМ“ – Асеновград.

Заради разрастването на пожара над Югово обаче, се наложи промяна на маршрута в последния момент. Днес, тръгвайки от Асеновград, състезателите трябва да се насочат към Асеновата крепост през „Луковица“ – Бяла черква и Хвойна.

Община Асеновград е партньор в организацията на спортното събитие, като осигурява помощни помещения и организационна подкрепа. Основен дарител и спонсор на състезанието е „КЦМ“. Ултрамаратонът се превърна в традиция за Асеновград и вече ежегодно се вписва като част от спортния календар на общината

Подобни статии

Top