Перущица на протест заради високи данъци

Перущенци искат по-ниски налози

Жители на община Перущица протестираха днес на площада пред общината. Това е третото по ред обществено недоволство от началото на годината, заради решението на Общинския съвет от 29 декември за увеличение на такса смет и битови отпадъци, както и на данъците за недвижимите имоти и превозните средства. Налогът скочи с 86%.

Недоволството на излезлите днес жители на Перущица бе и заради отказа на местната власт да направи отчет за дейността си пред гражданите, предаде БТА.

Хората са внесли и подписка

Инициативният комитет организирал протеста е внесъл в общината подписка, в която са се подписали 1040 жители на града, с настояване за провеждане на извънредна сесия на Общински съвет Перущица, на която кметът и общинската власт да отговорят на поставените въпроси и да направят отчет за дейността си пред жителите на града.

Подписката е незаконна, защото срещу имената липсва ЕГН, коментира пред агенцията зам.-кметът Йордан Тилев. Той поясни, че на инициаторите на подписката е бил даден срок до 30 март да представят подписка, отговаряща на законовите изисквания, тогава извънредна сесия е щяло да бъде насрочена.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top