Перущица със силно полицейско присъствие за седмица, пастори запалили новото огнище (ВИДЕО)

КПП-та в града, обаче, няма да се поставят

Засилено е полицейското присъствие в Перущица. Това стана ясно на специална пресконференция в областна управа по повод новите 10 случая на заразени с коронавирус в Пловдивско, предаде репортер на DCnews.bg.

Причината за „избухването“ на вируса в Община Перущица е голяма сбирка на пастори от цялата страна, провела се в ромския квартал „Запад“. Над 50 души са присъствалите. Предполага се, че настоящата зараза е внесена от варненски пастор. По тази причина в града ще има засилено полицейско присъствие за период от една седмица, без обаче да бъдат поставяни КПП-та. На място вече са изпратени 7 екипа. Ще се работи по модела на ограниченията в село Брестовица.

5 от новите общо 10 нови заразени с COVID – 19 са точно от Перущица. Други двама се водят на „сметката“ на Раковски. Двама от новорегистрираните с коронавирус – съответно жена на 45 години и мъж на 47 години от Пловдив, са от контактните лица на заразени от Доспат. От Пловдив има още един случай – болна жена на 60 години, която е била хоспитализирана в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Още при постъпването си е била изолирана и затова няма риск за персонала, уверяват от Областна управа.

С това общият брой на положителните за Пловдив и областта става 120, от тях 63 в Пловдив, в Карлово – 2, Кричим – 3, Хисаря – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 5, Калояново – 1, Перущица – 8, Раковски – 3. 93 пък е броят на излекуваните. 1303 са поставените под карантина.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В МОМЕНТА, ЧУЙТЕ:

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Четвъртък, 18 юни 2020 г.

 

Подобни статии

Top