„Песента на колелетата“ на Йордан Йовков на матурата по български език за зрелостниците

Темата за интерпретативното съчинение или есето се падна „Смисълът на благодеянието“ в „Песента на колелетата“ на Йордан Йовков

Над 49000 зрелостници днес се явиха на матура по български език и литература.  Матурата започна в 08:00 ч. и трябва да приключва в този момент.

Сред 11 милиона възможности беше генериран изпитният вариант. За интерпретативното съчинение или есето се падна тема 22. Зам. министър Мария Гайдарова пожела успех на зрелостниците и припомни, че за да не преписват има засилено видеонаблюдение и че трите модула не позволят купуване и продаване на матурите.

Освен видеонаблюдението за реда бдяха и 15000 квестори. За втора година матурата премина под знака на COVID-19 и засилени мерки за безопасност. Учениците бяха по десет в стая и с маски.

Карантинираните ученици също се явиха на матура. По последни данни те са осем, явиха се в отделни стаи, с отделени входове и с ваксинирани квестори. Има и двама болни ученици, но те ще се явят на 26 август. Това няма да им попречи да влязат във висше училище, казаха от министерството.

Подобни статии

Top