Пещера „Добростански бисер” остана без осветление

Тази седмица ще бъде извършен авариен ремонт на електрическата мрежа и осветлението ще бъде възстановено

Авария затвори пещерата”Добростански бисер” само три месеца след като най-новият туристически обект край Асеновград  беше открит официално. Силна гръмотевична буря прекъсна електрозахранването в подземната атракция  и спря достъпа на туристи.

Тази седмица ще бъде извършен авариен ремонт на електрическата мрежа и осветлението ще бъде възстановено. Надеждите са,  че до  дни пещера „Добростански бисер” ще бъде отново достъпна за любителите на пещерния туризъм.

През летния сезон туристопотокът е по – голям и ще бъде направено всичко, за да не се разочароват любителите на природните красоти, обещават от Туристическия информационен център.

Пещера „Добростански бисер” беше открита официално в началото на май месец. До момента уникалният подземен атракционен е посетен от близо 3 хиляди туристи.

Обектът,  включен в туристическия маршрут до хижа „Марциганица“ и връх Попа ще продължи да работи още само месец, след което ще бъде затворен за посещение през зимата, заради пещерната колония от прилепи, която зимува в родопската пещера.

Подобни статии

Top