Пещерата в Тайланд става музей, снимат и филм за спасяването (СНИМКИ И ВИДЕО)

В момента се водят преговори с родителите за авторските права, децата се чувстват все по-добре

Пещерата Tham Luang в Тайланд, от която драматично бяха спасени 12 малки футболисти и техният треньор, ще бъде превърната в музей, а американска компания ще заснеме и филм за историческото събитие.

Веригата от пещери е една от най-големите и известни в Тайланд, а в конкретната, в която се бяха приютили 13-те бедстващи, ще има интерактивна изложба с моменти от уникалната спасителна акция.

Още преди да бъдат изведени всичките 13 души, американското студио Pure Flix, което прави вдъхновяващи християнски филми, обяви, че негови хора са били на място за да чуят от първа ръка разказа на спасителите.

Сътрудникът на студиото Майкъл Скот, който живее в Тайланд, заяви, че съпругата му е израснала със Саман Гунан, бивш член на морските тюлени Navy Seal, който загина по време на мисията.

„Да видя цялата тази героична смелост в пещерата и да пресъздам това събитие е толкова лично за мен“, каза той във видеоклип публикуван в Twitter.

Но според базираната в Лос Анджелис компания Ivanhoe Picktures, те са били официално избрани от тайландското правителство и флота за разработването на филма.

Американските медии цитираха компанията, като заявиха, че филмът ще бъде режисиран от Джон М Чу. Последната му съвместна продукция с Ivanhoe е романтична комедия Crazy Rich Asians.

В социалните медии в Тайланд вече възникват опасения, че всеки филм ще се съсредоточи повече върху международните герои, докато омаловажава ролята на тайците. Чу твърди, че филмът му ще бъде честен.

Предстоят разтвори със семействата на децата за осигуряване на правята за филмиране на тяхната драматична история.

Подобни статии

Top