Пет деца пострадаха след взрив по време на игра

Пет деца в Добрич са пострадали при взрив на бутилка с неустановена течност. Три от тях са настанени в многопрофилната болница в Добрич без опасност за живота, четвъртото дете е транспортирано в специализираната очна клиника във Варна.

Децата, на възраст около 10 години, са играели в двора на Студентските общежития в града, собственост на „Жилфонд Инвест“. По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са намерили буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривил.

„Просто са си играли зад блока. Намерили са отнякъде този буркан. Нас, живущите, ни съмнява, че е изкаран от мазите“, разказа Иванова пред БНР.

„Две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология с изгаряния по крайниците и едно от децата е настанено в отделение по неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб“, потвърди директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов.

Четвъртото дете е транспортирано в специализираната очна клиника във Варна.

Петото дете, участвало в играта, е било освободено след преглед от лекарите. То не е тежко пострадало и е изписано веднага. Майката обаче не позволила на детето да разкаже какво се е случило.

По случая е образувано досъдебно производство.

Подобни статии

Top