Пет нови площадки за игра радват малчуганите в детска ясла „Послушко“ в „Източен“

Нови пързалки и люлки радват малчуганите

На пет детски площадки вече могат да играят малчуганите от ДЯ „Послушко“. Те са разположени на площ от 327 кв. м. На тях са монтирани нови пързалки, люлки, както и съоръжения за баланс –  мостчета, тунели, нови пейки.

„В детска ясла „Послушко“ никога не е имало площадки за игра. Само стари пясъчници, които не се виждаха, защото бяха обрасли в трева. Мястото от години пустееше и не се използваше, а децата нямаха  къде да играят“, каза директорката на детското заведение Пенка Кашева. Тя уточни, че старата бетонна настилка е премахната и на нейно място е положена ударопоглъщаща, която е устойчива на атмосферни влияния и не се пързаля.

„От близо осем години се боря децата да имат обособени кътове за игра и съм много щастлива, че този момент настъпи. Благодаря за помощта на кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и на зам.-кмета Атанас Кунчев“, допълни Пенка Кашева.

Новите съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност.

„Радвам се, че това ще бъде едно различно и ново преживяване за малчуганите. Надявам се да стане любимо място за тях, изпълнено с детски смях и весели игри. Съоръженията са изцяло съобразени с възрастта и двигателните умения на най-малките, което позволява максимален брой деца да изпитат удоволствие от играта на открито“, коментира кметът Иван Стоянов.

Подобни статии

Top