Пет са приоритетите, които стоят пред България според кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов

Първи думи на зам.-председателя на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Пламен Николов, който е кандидатът за министър-председател на партията, след връчването на мандата за съставяне на кабинет

Попитан кога е получил поканата за поста, Николов отговори: „когато беше необходимо – в конституционния срок“.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, Радев му връчи мандата за правителство на церемония в 17.00 ч.

Николов изброи петте приоритета, които стоят пред България според него:

– Планът за възстановяване и устойчивост;
– Предстоящата COVID криза;
– Преизчисляване на пенсиите;
– Изборната система – мажоритарният вот остава на дневен ред;
– Съдебната реформа.

Йорданов заяви, че се надяват в парламента да получат подкрепа за тези приоритети и посочи, че държат на подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Властта за нас не е на всяка цена, подчерта той.

Кой е Пламен Николов – кандидатът за следващ министър-председтел на България

Пламен Николов, който „Има такъв народ“ номинираха за премиер е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Висшето си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“ и Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия. Преминал е и през мениджърски тренинг институт в Сан Франциско, САЩ.

По професия е предприемач и има над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

Точно преди ден – на 29 юли Николов, който по настоящем е депутат от ПГ на ИТН е навършил 44 години. Роден е в Горна Оряховица. Избран е за народен представител от Шумен.

Владее немски и руски език.

В биографията му в официалния сайт на ИТН пише, че Пламен Николов е отговарял за цялостното бизнес представяне на компания със 67 международни пазари със 600+ търговски B2B партньора. Осигурявал е постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

Източник: DarikNews
Снимка: Булфото

Подобни статии

Top