Петър Белберов на крачка от медал на Европейските игри

Станимира Петрова започва директно от четвъртфиналите утре срещу шампионката на Франция Мона Местиаен

Петър Белберов записа втора категорична победа в турнира по бокс на Европейските игри в Минск. Българинът се наложи над Виктар Хварков (Беларус) в категория над 91 кг, а превъзходството му над съперника бе оценено с 5:0 съдийски гласа. Преди това той победи със същия резултат азера Мохамад Абдулаев.

Четвъртфиналите са утре след 19:30 часа, като само 1 победа дели българския боксьор от сигурен медал.

Станимира Петрова започва директно от четвъртфиналите утре срещу французойката Мона Местиаен. Тя е на 27 години и е шампионка на Франция в кат. 57 кг. в последните 2 години, както и бронзова медалистка от Европейското първенство през 2017-а и 2018-а година.

В бадминтона Мария Мицова и Алекс Влаар стартираха с успех на смесени двойки след 2:1 гейма срещу чехите Алжбета Басова и Якуб Битман. И утре ще спорят срещу силния дует на Великобритания Габи и Крис Адкок.

На сингъл Линда Зечири загуби с 16:21, 16:21 от Неслихан Игит (Турция) и във вторник играе с естонката Кристин Кууба.

Загуби на старта претърпяха Иван Банчев в стрелбата с лък, както и последният ни представител в джудото – Даниел Дичев в тежка категория до 100 кг. Утре в стрелбата с лък при жените ще участва Добромира Данаилова.

Сестрите Христина и Мариела Пеневи отпаднаха в квалификациите на скокове на батут. Христина Пенева зае 18-о място в пресявките с 87.690 точки, а по-голямата й сестра Мариела остана 23-а с 49.155 точки. Най-добър резултат в квалификациите на индивидуалната надпревара записа рускинята Яна Павлова – 104.900 точки. Сестри Пеневи ще участват и в синхронните скокове утре, където се надяват на по-добро класиране.

Българският състезател по спортна стрелба Антон Ризов завърши на 16-о място на 10 метра пушка. Ризов постигна 625.5 точки в квалификациите и остана на 2.3 точки от място във финалната осмица.

Подобни статии

Top