Петър Белберов приключи участието си на Световното първенство

Българинът отстъпи на турчина Берат Ачар при най-тежките

Петър Белберов остана на крачка от четвъртфиналите на Световното първенство по бокс в Белград. Родният национал допусна поражение в третия кръг на шампионата на планетата в сръбската столица. В категория над 92 килограма той отстъпи с 0:5 съдийски гласа на турчина Берат Ачар.

Срещата стартира равностойно, като двамата заложиха предимно на защитата и нито един не успя да вземе сериозен превес. След размяна на удари, предимно в ръкавиците, съдиите обаче дадоха леко преимущество на турчина и така Белберов трябваше да вдигне оборотите във втория рунд. Той опита да го направи, като съумя да напипа по-добър ритъм, търсейки основно точни попадения в торса на противника си. Преди началото на третата част трима от съдиите видяха равна среща и така всичко опря до заключителните 3 минути. В тях 31-годишният българин успя да поразклати Ачар, но на свой ред и той пропусна няколко удара, което се оказа достатъчно за турчина да убеди реферите, че заслужава повече победата.

Днес на ринга ще се качат последните ни двама боксьори. Във втори мач от следобедната сесия, на ринг „А“, Хавиер Ибаниес (57 кг) ще срещне Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят ще се проведе от 14:15 часа. Във вечерния сеанс, който стартира от 19:00 часа, на ринг „В“ ще видим Кристиян Николов. В категория до 80 килограма от около 21:00 часа той ще премери сили с Владимир Мирончиков (Сър).

Подобни статии

Top