Петър Хубчев е аут! Георги Тодоров ще води Левски до края на сезона

Чуждестранен специалист или Ясен Петров поема „сините“ за новата кампания

Георги Тодоров ще води временно представителния отбор на Левски на мястото на Петър Хубчев, който напуска „Герена“ заради незадоволителни резултати.

„Сините“ нямат победа през календарната година и паднаха на четвъртото място в класирането на шампионата, а след загубата с 0:2 от Локомотив (Пловдив) в първия полуфинал на турнира за Купата на България и с оглед на представянето на отбора шансовете за класиране напред изглеждат минимални.

Очаква се в най-близко време да бъде финализирана раздялата с Петър Хубчев, който е информиран още снощи, че ще бъде освободен заедно с щаба си. Предстои страните да уточнят условията за официалното прекратяване на контрактите, като бившият национален селекционер настоява да получи солидно обезщетение.

Новият мажоритарен собственик Наско Сираков, друг главен акционер Константин Папазов и изпълнителният директор Павел Колев днес се срещнаха с футболистите в съблекалнята на стадион „Георги Аспарухов“ преди следобедното занимание на отбора.

През лятото на 2019 година Хубчев замени именно Георги Тодоров, който за кратко беше наставник на „сините“ също в края на миналия сезон на мястото на уволнение Георги Дерменджиев. Помощници на Тодоров, който до момента работеше като главен скаут към ДЮШ на клуба, ще бъдат Димитър Телкийски, който води и юношите до 19 години на клуба, Тодор Симов и наставникът на вратарите Георги Стоянов, който също работи в школата с наборите до 14, 16 и 19 години.

Четиримата вече изведоха отбора на първа тренировка на „Герена“.

Фаворит за нов постоянен старши треньор на Левски е чуждестранен специалист, но не става въпрос за бившия наставник на тима Славиша Стоянович, с когото не са водени разговори, съобщи БТА. Сред вариантите е и пловдивчанинът Ясен Петров.

Подобни статии

Top